Eğitim

ÜCRETSİZ DERS KİTAPLARI VE YARDIMCI KAYNAKLAR OKULLARA DAĞITILMAYA BAŞLANDI

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından her yıl olduğu gibi öğrencilere ücretsiz dağıtımı gerçekleştirilen ders kitapları bu yıl da okullarımıza ulaştırılmaya başlandı.

Published

on

Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre, “2022-2023 eğitim öğretim döneminde ilk kez ders kitaplarıyla birlikte yardımcı kaynaklarımız da öğrencilerimizin masasında olacak. Eskişehir Valimiz Sayın Erol Ayyıldız’ın himayelerinde süreci hızlı ve sorunsuz bir şekilde tamamlıyoruz.”

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından her yıl olduğu gibi öğrencilere ücretsiz dağıtımı gerçekleştirilen ders kitapları bu yıl da okullarımıza ulaştırılmaya başlandı.

İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre yaptığı açıklamada, Milli Eğitim Bakanlığımız tarafından gönderilen 1.267.527 ücretsiz ders kitabının okullara dağıtımının tamamlandığını söyledi.

Ders kitaplarının yanı sıra Bakanlık tarafından gönderilen yardımcı kaynak çalışma kitaplarının ilk kısmı olan 524 bininin dağıtımına da başlandığını aktaran Töre, “Geçtiğimiz dönemde ilimizin akademik başarısına büyük katkı sağlayan, ailelerimizden ve öğrencilerimizden olumlu geri dönütler aldığımız yardımcı kaynak kitapları 12 Eylül 2022 tarihinde ders zilinin çalmasıyla öğrencilerimizin masalarının üzerinde basılı ve ücretsiz bir şekilde ulaştırılmış olacak. Bakanlığımızın göndermiş olduğu kitapları öğrencilerimizin sınavlara hazırlanmalarında büyük destek sağlayacaktır. Eğitim öğretim yılı başı itibarıyla ilimizde toplam 823.827 yardımcı kaynak kitabı öğrencilerimize ulaştırılmış olacaktır. Bu çok önemli bir ihtiyaca cevap verecektir. Tüm öğrencilerimize hayırlı olsun.” ifadelerini kullandı.

REKLAM

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’e teşekkürlerini ileten Töre sözlerine şöyle devam etti: “Milli Eğitim Bakanımız Sayın Mahmut Özer’in liderliğinde bakanlığımız tüm imkânları kullanarak yardımcı kaynak üzerine eğilmeye başladı. Yıllardan beri kronik olan, velilere ilave yükler yükleyen, aynı zamanda okullarımızın ve öğretmenlerimizin de bir şekilde sıkıntılı süreçlerle yüzleşmesine yol açan yardımcı kaynak olayını da 1 yıl gibi kısa sürede ortadan kaldırdı.” dedi.

Yorumlar

Trend

Exit mobile version