Çevre

Tepebaşı Belediyesi Atık İlaçları Toplayarak Çevreyi kirletmesini önlüyor.

Published

on

Tepebaşı Belediyesi Atık İlaçları Toplayarak Çevreyi kirletmesini önlüyor.

Tepebaşı Belediyesi ve 9. Bölge Eskişehir Eczacı Odası iş birliğinde gerçekleştirilen çalışma ile atık ilaçların çevreyi kirletmesi önleniyor. Eylül 2020’den bu yana vatandaşların 40 eczaneye yerleştirilen kutulara attığı bin 610 kg atık ilaç imha edildi.

Tepebaşı Belediyesi ve 9. Bölge Eskişehir Eczacı Odası iş birliğinde yapılan çalışma ile kullanım ömrünü doldurmuş evsel atık ilaçlar çöpe gitmiyor.

Atık ilaç toplama noktası olarak belirlenen 40 eczane aracılığı ile ilaçlar, Eylül 2020’den bu yana çevreyi kirletmeden imha ediliyor. Tepebaşı ilçesi genelinde faaliyet gösteren, atık ilaç toplama noktası olarak belirlenen 40 eczaneye yerleştirilen atık ilaç geri dönüşüm kutusu aracılığı ile vatandaşların evlerinde yer alan kullanım ömrünü doldurmuş, bertaraf edilmesi gereken atık ilaçlar toplanıyor.  İlçe genelinde vatandaşların da ilgi gösterdiği atık toplama hizmeti ile 2020 yılı Eylül ayından bugüne kadar bin 610,1 kg atık ilaç toplandı.

REKLAM

Atık ilaçlar Nisan ayında Çevre Koruma ve İşletme Kooperatifi(ÇEKOOP) aracılığı ile bertaraf tesisine gönderilerek imha edildi. Belediye yetkilileri de tüm vatandaşları, atık ilaçlarını toplama kutularına atarak çevreye sahip çıkmaya davet ediyor.

Tepebaşı Belediyesi Atık İlaçları Toplayarak Çevreyi kirletmesini önlüyor.

Tepebaşı Bölgesi Atık İlaç Konteyneri Bulunan Eczaneler İçin TIKLAYIN

REKLAM
Yorumlar

Trend

Exit mobile version