Etkinlik

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi “Sahne Senin Eskişehir” Projesiyle Sanatçıya Destek Olacak

Published

on

Sahne Senin Eskişehir

Pandemi sürecinden etkilenen vatandaşlara sosyal yardımlar ile büyük destek sağlayan Büyükşehir Belediyesi, sanatçılar için önemli bir projeye daha imza atıyor. Sahne Senin Eskişehir sloganı ile sosyal medyadan ve reklam alanlarından duyuruya çıkan Büyükşehir Belediyesi, pandemiden olumsuz etkilenen sanatçılar ile vatandaşları açık alan etkinliklerinde bir araya getirecek ve proje kapsamında başvurusu kabul edilen her sanatçıya nakdi destek sağlanacak.

Korona Virüs ile Mücadele Eylem Planı kapsamında salgının yayılmasını önlemek için özveriyle çalışan Büyükşehir Belediyesi, bir yandan da pandemiden ekonomik olarak etkilenen vatandaşlara sosyal yardımları ile destek oluyor. Binlerce aileyi paylaşım kolileri ile buluşturan ‘Şehir Paylaşmaktır’ destek uygulamasından sonra önemli bir projeye daha imza atan Büyükşehir Belediyesi, Sahne Senin Eskişehir diyerek müzisyenlere ekonomik olarak destek olmaya hazırlanıyor.

Proje kapsamında sosyal medya hesaplarından ve şehirdeki billboardlardan duyuruya çıkan Büyükşehir Belediyesi, http://sahnesenin.eskisehir.bel.tr/ adresinden başvuru yapacak ve gerekli incelemeler sonucunda sahne almaya hak kazanacak müzisyenlere 1000 TL nakdi destek sağlayacak. Proje kapsamında başvuruları olumlu sonuçlanan sanatçılar Haziran ayı içerisinde Eskişehirliler ile şehrin çeşitli noktalarında açık alanlarda buluşacak.

REKLAM

Pandemiden herkesin olumsuz etkilendiğini ancak özellikle günlük yevmiye üzerinden çalışan bazı iş kollarının bu süreci daha zor atlattığını belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, “Pandemi nedeniyle son 1.5 yıldır gerçekten tüm halkımız sıkıntılar yaşıyor. Bu süreci bazı kesimler daha rahat atlatırken, günlük yevmiye ile geçimini sağlayan ve bu süreçte çalışamayan vatandaşlarımız ise gerçekten zor günler yaşıyor. Bu iş kollarından biri de ne yazık ki müzisyenler. Restoranda, kafede, düğünde hatta sokakta bile sanatını icra ederek geçimini sağlayan sanatçılarımızı hem vatandaşlarımızla buluşturmak hem de bir nebze olsun onlara destek olabilmek için ‘Sahne Senin Eskişehir’ dedik. Proje sayesinde hem 200 müzisyenimize nakdi destek sağlayacağız, hem de açık alan etkinliklerinde sanatçılarımızın rengarenk notalarını vatandaşlarımız ile buluşturacağız” dedi.

Sahne Senin Eskişehir projesinin başvurularının 5 Haziran’a kadar devam edeceğini ifade eden Başkan Büyükerşen, başvuruların belirlenen kurul tarafından inceleneceğini ve sonrasında yapılacak planlamalar ile şehrin çeşitli noktalarında mini konserler düzenleneceğini belirtti.

Sahne Senin Eskişehir

REKLAM
Yorumlar

Trend

Exit mobile version