Genç Haber

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Gençlik Merkezi Hibe Almaya Hak Kazandı

Published

on

NDI (National Democratic Institute) tarafından yerel yönetimler ile sosyal girişimler arasında sivil katılımı güçlendirmek amaçlı kurgulanan “Katılıyoruz Programı” kapsamında Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Gençlik Merkezi’nin ortağı olduğu 2 proje 30.000 TL hibe almaya hak kazandı.

Büyükşehir Gençlik Merkezi’nin gençlerin eğitim, kültür ve sosyal hayatına katkıda bulunmak amacıyla hayata geçirdiği çalışmalar destek görmeye devam ediyor. Bu kapsamda Gençlik Merkezi’nin ortağı olduğu 2 projeye 30 bin TL hibe desteği verilecek. İlk olarak Ankara’da kurulan ve Ankara Kalkınma Ajansı Gençler İçin Sosyal Girişimcilik Programı’ndan birincilik ödülü ile ayrılan PinGOin, Büyükşehir Gençlik Merkezi ile proje ortağı oldu. 15 bin TL’lik ilk projeyle PinGOin ile Eskişehir Büyükşehir Belediyesi sivil halkın engellilik alanında farkındalığını artırmak, erişilebilirlik alanında çalışmaya teşvik etmek ve Eskişehir mekânlarının erişilebilirlik bilgilerini duyurmak amacıyla bir projeye imza attı. Projenin yürütücülüğünü PinGOin üstlenirken, hedef kitleye ulaşma ve yaygınlaştırma alanında Eskişehir Büyükşehir Belediyesi projeye destek sağlayacak.

Proje kapsamında kentsel kimlik ve aidiyet bilincini geliştirmek, engellilik ve erişilebilirlik alanında yerel halkın farkındalığını arttırmak amacıyla Eskişehir’deki kentliler arasından bir gönüllü topluluğu oluşturulacak. Mayıs ayında gerçekleştireceği çağrı ile gönüllülerine ulaştıktan sonra topluluğa Engelli Bireylerle Doğru İletişim hakkında bilgilendirici oturumlar sunulacak, yaz boyu sürdürülecek olan ‘Mekan Pinleme’ kampanyasıyla gönüllülerin veri ağına katkı sağlamaları mümkün kılınacak. Projenin ikinci aşamasında kentte bulunan sanat eserleri ve anıtlar kentte yaşayan engelli birey ve kuruluşların katkılarıyla görme ve işitme engelliler için daha erişilebilir bir hale getirilerek erişilebilirlik konusundaki farkındalığın gelişimine katkı sağlanacak, ayrıca engelli halkın şehirdeki kültür sanat faaliyetlerine erişimine ve doğrudan katılımına destek sağlanacak.

NDI (National Democratic Institute) tarafından 15 bin TL hibe verilen diğer proje Katılımcı Kentler ile 8 haftalık dijital program oldu. Buna göre Roof Coliving yürütücülüğünde Eskişehir Büyükşehir Belediyesi ve İzmir Büyükşehir Belediyesi ekosistem partnerliğinde katılımcı tasarım pratikleri doğrultusunda kurgulanmış “Kamusal alanda insanları bir araya getiren diyalog ortamlarını nasıl yaratabiliriz?” sorusu etrafında şekillenen 8 haftalık yarı yapılandırılmış dijital program, 20 genç yurttaşı kent problemlerine çözüm üreten sosyal tasarımcılar olarak konumlandırarak yerel yönetimlerin kamusal alan tasarım süreçlerinde gençlerin sivil katılımlarını arttırmayı, geliştirmeyi hedefliyor. Program katılımcıları fonksiyonel, küçük ölçekli tasarım pratikleri geliştirerek yerel yönetimlere çözüm önerileri geliştirilmesi amaçlanıyor.  Proje, gençlerin kent hakkı konusundaki taleplerinin artmasını ve bu talepleri dile getirme konusunda güçlenmelerini, siyasete katılım adına yerel yönetimlerden başlayarak gençlerin müdahilliğinin ve temsiliyetin arttırılmasını, ayrıca belediyelerin gençlerle çalışma pratiklerini geliştirerek daha kapsayıcı çalışmalar yürütmesini hedefliyor.

REKLAM

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Gençlik Merkezi Hibe Almaya Hak Kazandı

Yorumlar

Trend

Exit mobile version