Spor

Dünya Şampiyonu Sümeyye Boyacı, Şampiyonluğunu Eskişehir’lilerle birlikte kutladı

Paralimpik Dünya Şampiyonası’nda Dünya Şampiyonluğuna ulaşan Eskişehir Büyükşehir Gençlik ve Spor Kulübünün Paralimpik Takımı Milli Yüzücüsü Sümeyye Boyacı, Porsuk Çayı’nda düzenlenen bot turunda Dünya Şampiyonluğunu Eskişehirliler ile birlikte kutladı. 

Published

on

Paralimpik Dünya Şampiyonası’nda Dünya Şampiyonluğuna ulaşan Eskişehir Büyükşehir Gençlik ve Spor Kulübünün Paralimpik Takımı Milli Yüzücüsü Sümeyye Boyacı, Porsuk Çayı’nda düzenlenen bot turunda Dünya Şampiyonluğunu Eskişehirliler ile birlikte kutladı. 

Portekiz’in Madeira Adası’nda düzenlenen Paralimpik Dünya Şampiyonası 50 metre S5 kategorisi sırt üstü yarışında muhteşem bir performans gösteren Sümeyye Boyacı, Türkiye’nin olimpik yüzme branşlarında ilk dünya şampiyonluğunuda ülkemize getirmişti.

Portekiz’den Türkiye’ye dönen Sümeyye Boyacı Büyükşehir Gençlik ve Spor Kulübünün sporcusu Sümeyye Boyacı, sabah saatlerinde Büyükşehir Belediyesinde yapılan karşılama sonrası akşam saatlerinde de Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlendiği organizasyonla Eskişehirliler ile buluştu.

REKLAM

Porsuk Çayı’nda düzenlenen bot gezisinde Eskişehirlileri selamlayan Sümeyye’ye sevgi gösterilerinde bulunan ve ellerinde Türk bayrakları bulunan vatandaşlar, “Türkiye seninle gurur duyuyor”“Eskişehir seninle gurur duyuyor” tezahüratlarıyla Sümeyye’yi alkış yağmuruna tuttu.

Köprübaşı’nda yaşanan buluşmada sevgi gösteriyle karşılanan Sümeyye de altın madalyasıyla Eskişehirlileri selamladı. Gezi sırasında Sümeyye’ye Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ayşe Ünlüce, Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Nuray Akçasoy, Büyükşehir Gençlik ve Spor Kulübü Başkanı Oğuzhan Özen, Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanı Mehmet Ali Çeliksoy, Eskişehir Büyükşehir Gençlik ve Spor Kulübü ve Milli Takım Yüzme Antrenörü Mehmet Bayrak, Antrenör Yardımcısı Gündüz Çağlar Alsan, Spor Kondisyoneri Tolga Erol, belediye ve Büyükşehir Gençlik ve Spor Kulübü yetkilileri eşlik etti.

Başkan Yılmaz Büyükerşen de Köprübaşı İskelesi bölgesindeki bot üzerinden Eskişehirlileri selamlayan Dünya Şampiyonumuz Sümeyye Boyacı’yı beraberindeki heyet ile birlikte alkışlayarak kutladı.

Duygularını dile getiren ve muhteşem karşılamalar için teşekkür eden milli yüzücü Sümeyye Boyacı da, “Büyükşehir Belediye Başkanımız Yılmaz Büyükerşen başta olmak üzere kulübüm, antrenörlerimiz, belediye görevlilerimiz, tüm Eskişehir’e çok teşekkür ederim. Portekiz’den İstanbul’a indiğim andan beri sevginizle beni çok mutlu ettiniz. Bu madalya Eskişehir’imize, ülkeme armağan olsun” dedi.

Müzikler ve meşaleler eşliğinde yapılan Porsuk’taki bot gezisi sırasında vatandaşlar  bu özel anları cep telefonları ile görüntüleyerek ölümsüzleştirdi.

REKLAM

Yorumlar

Trend

Exit mobile version