Connect with us

Politika

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ AKLIMIZLA DALGA GEÇİYOR

Published

on

“ESKİŞEHİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ AKLIMIZLA DALGA GEÇİYOR”

 

AK Parti Eskişehir Yerel Yönetimler Başkanı Pınar Turhanoğlu Gücüyener, sert eleştirilerde bulunarak Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’ne seslendi: “Hemşerilerimizin sağlığını daha ne kadar hiçe sayacaksınız?”

Gücüyener,yaptığı açıklamada şunları söyledi:

REKLAM

ESKİ sağlığımız ile oynuyor. Bize son kullanma tarihinin üzerinden yıllar geçmiş polikarbonat malzemeden su içirdi. Damacanaların son kullanım tarihinin geçtiği, basında yer almasa daha da devam edecekti. Kısa süre sonra ise içinde plastik malzeme olan kapalı damacana gördük.

Son olarak Alpu ilçemizde musluklardan ilaç bulaşmış sapsarı su aktı. Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı ESKİ, içme ve kullanma suyumuzu sağlıklı bir şekilde bize ulaştırmakla görevli. Fakat bu görevi yerine getiremediği aşikâr. ESKİ görevini yerine getirmiyor. Sorumluluk da üstlenmiyor, hatalarından ders almıyor.”

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’nin paylaşımı ile öğrendik ki ‘Alpu ilçemizde, bir vatandaşın izinsiz şekilde şebeke suyunu tarımsal faaliyette kullanması ve suya zirai ilaç karıştırmasında dolayı yaşanan soruna anında müdahale etmişler.’

Siz bizim aklımızla dalga mı geçiyorsunuz? Alpu’da çeşmelerden zehir aktı Vatandaşlar diledikleri gibi suya bir şeyler karıştırabiliyor mu? Şebeke suyuna ulaşmak, bir şeyler katmak, halk sağlığı ile oynamak bu kadar kolay mı?

Tek taraflı akmıyor mu bu su?

Toplamda 500 aboneye hizmet veren şebeke hattının yapımını tamamlayan ekipler Fevzipaşa ve Yunusemre Mahallelerine Mahallesine su verebilmiş.

REKLAM

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi ESKİ personeline teşekkür etmiş. Bu açıklamaları kabul etmek mümkün değil.

İddia ettiğiniz gibi ise olay, bugün ya da gelecekte yine herhangi bir vatandaşın şebeke suyuna ilaç karıştırma riski var mı? Bunu nasıl önleyeceksiniz? Nasıl önlemler aldınız?

500 abone demişsiniz, aileleri ile 2000 kişinin sağlığı ile oynanmış. Bunun sorumlusu kim? Suç duyurusunda bulundunuz mu? Takibini yapacak mısınız?

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ AKLIMIZLA DALGA GEÇİYOR

REKLAM

Continue Reading
REKLAM
Yorumlar