Büyükşehir Belediyesi

Başkan Büyükerşen, 29 Ekim Kadınları Derneği ve SOMET Zihinsel Gelişim Derneği yöneticileri ve üyelerini ağırladı.

Sivil Toplum Kuruluşlarının gerçekleştirdiği çalışmaları önemli bulan ve iş birliği projeleriyle onlara destek veren Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, 29 Ekim Kadınları Derneği ve SOMET Zihinsel Gelişim Derneği yöneticileri ve üyelerini ağırladı.

Published

on

Sivil Toplum Kuruluşlarının gerçekleştirdiği çalışmaları önemli bulan ve iş birliği projeleriyle onlara destek veren Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, 29 Ekim Kadınları Derneği ve SOMET Zihinsel Gelişim Derneği yöneticileri ve üyelerini ağırladı.

29 Ekim Kadınları Derneği Eskişehir Şube Başkanı Sibel Erenoğlu ve beraberindeki heyeti belediye meclis salonunda ağırlayan Başkan Büyükerşen, 6 ay önce Eskişehir Şubesi kurulmuş olan 29 Ekim Kadınları Derneği’nin ilk yönetimine çalışmalarında başarılar diledi. Gerçekleştirdikleri çalışmalar hakkında Başkan Büyükerşen’e bilgi veren Eskişehir Şube Başkanı Sibel Erenoğlu ziyaret sonrasında Genel Merkez Yönetiminin Şubeleri ile birlikte hazırladığı, “29 Ekim Kadınları Derneği’nden 29 İstem” adlı kitapçıkla birlikte, derneğin çalışma raporu ve broşürlerini takdim ettiler.  29 Ekim Kadınları Derneği Genel Başkanı Av. Şenal Sarıhan’ın yazdığı  “Savunma Kürsüsünde Bir Siyasi Dava Avukatının Anıları” kitabını da Başkan Büyükerşen’e takdim eden Başkan Erenoğlu, 1944 yılında yayınlanmış Hıfza Tan’ın yazdığı, FATO kitabının orijinalini Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen’e hediye etti. Başkan Büyükerşen kitabı görür görmez Hıfzı Tan’ı ve bu kitabın önemini dernek yönetimi ile paylaştı. Başkan Büyükerşen, “Atatürk’ün ulusal Kurtuluş Savaşımızda Onbaşısı olan Hıfzı Tan, Atatürk tarafından görevlendirildiği Eskişehir İtfaiye Amiridir. Cumhuriyet’in 10. yıl kutlamalarında patlamayan bir havai fişek bir itfaiye eri tarafından Hıfzı Tan’a getirilir. O sırada patlamak üzere olan havai fişeği çocuklar ve halk zarar görmesin diye iki eliyle başının üzerine kaldırır. Ellerini kaybeder. Bundan sonra Atatürk onu Viyana’ya çelik protez eller yaptırmak üzere gönderir. Hıfzı Tan savaştaki anılarını elleri olmadığı için daktilo ile dikte ettirir. Ben de Hıfzı Tan’a senaryo ve kitap çalışmalarında daktiloda yazarak yardımcı oldum” sözleriyle Hıfzı Tan’ın hayatındaki yerini ifade etti.

Erenoğlu, Başkan Büyükerşen’in insan haklarına duyarlı projeleri ile Eskişehir’e güven ve demokrasi getiren,  kültür, sanat, eğitim, çevre gibi alanlarda yaptıkları büyük hizmetlerle var ettikleri yaşanabilir Eskişehir’de yaşamaktan mutlu olduklarını belirtti.

REKLAM

Günün ikinci ziyaretinde ise Başkan Büyükerşen, SOMET Zihinsel Gelişim Derneği üyelerini ağırladı. Ziyarete Dernek Kurucusu Prof. Dr. Muzaffer Metintaş ve dernek yönetimi katıldı. Misafirperverliği ve destekleri için Başkan Büyükerşen’e teşekkür eden Prof. Dr. Muzaffer Metintaş dernek projeleri hakkında bilgilendirmede bulundu.

Başkan Büyükerşen, “Engelli bireylerin hayatlarını kolaylaştırmak ve ailelerine de destek olmak için gerçekleştirdiğiniz çalışmaları yakından takip ediyorum. Sizlerin yaptığı önemli projeler oldukça gurur verici. Bizler de çalışmalarınıza destek vermek için her zaman yanınızda olacağız” dedi.

REKLAM
Yorumlar

Trend

Exit mobile version