Connect with us

Büyükşehir Belediyesi

Amerikalı Siyasetçi Derya Taşkın, Yılmaz Büyükerşen’i Ziyaret Etti

Published

on

Amerikalı Siyasetçi Derya Taşkın, Yılmaz Büyükerşen’i Ziyaret Etti

Amerika’nın New Jersey eyaletinde Seçiciler Kurulu üyeliğine seçilen ilk Türk kökenli Amerikalı olan Derya Taşkın, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen’i ziyaret etti.

Eskişehir’de doğan fakat daha sonra ailesinin Amerika’ya göç etmesiyle Amerika’da büyüyen iş kadını Derya Taşkın, Türkiye’ye geldiğinde Başkan Büyükerşen’i ziyaret etti. ABD’deki başkanlık seçimlerinde “Seçiciler Kurulu” adı verilen sistemde, her eyalete farklı ağırlıklarla dağıtılmış toplam 538 delege bulunuyor. Seçmenler sandıkta esasen doğrudan başkan adayına değil, eyaletin bu Seçiciler Kurul üyelerine oy veriyor. Eyalette en fazla oyu hangi parti alırsa, önceden belirlenen bu delegeler daha sonra ABD’nin başkanı ve başkan yardımcısını resmen seçiyor. 538 sayısının yarıdan 1 fazlasına, yani 270 delegeye ulaşan aday, başkan olmaya hak kazanıyor. New Jersey eyaletinde oy kullanan 14 delegeden biri olan Derya Taşkın, memleketi Eskişehir’de Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen ile bir araya geldi.

Derya Taşkın’ı makamında ağırlayan Başkan Büyükerşen, yurt dışında ülkemizi temsil eden Taşkın’a nazik ziyareti için teşekkür ederek, kendisine iş ve siyasi hayatındaki yolculuğunda başarılar diledi.

REKLAM

Eskişehir’e her geldiğinde daha da güzel bir şehir görmekten büyük mutluluk duyduğunu ifade eden Derya Taşkın, Başkan Büyükerşen’i başarılı şehircilik çalışmaları için tebrik etti.

Amerikalı Siyasetçi Derya Taşkın, Yılmaz Büyükerşen’i Ziyaret Etti

REKLAM
Continue Reading
REKLAM
Yorumlar